EMVA kertészet korszerűsítése pályázat

Pályázati felhívás – EMVA kertészet korszerűsítése pályázat – Benyújtási időszak: 2012. január 1. és 2012. január 31

2012. január 1-től igényelhető az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a kertészet korszerűsítéséhez nyújtandó támogatás. Egy ügyfélnek legfeljebb 50 millió forint támogatás nyújtható a kertészeti termelő tevékenységet szolgáló, valamint új tároló, manipuláló létesítmények építésére, korszerűsítésére és az azokhoz kapcsolódó telepen belüli infrastrukturális beruházások megvalósítására. A támogatás keretében a kertészeti létesítmények energiaellátását biztosító beruházások támogatására is van lehetőség - hívja fel a figyelmet a Magyar Agrárkamara.


A támogatás keretösszege 14.419.600 eurónak megfelelő forintösszeg, de legfeljebb 4 milliárd forint. A támogatási kérelem 2012. január 1. és 2012. január 31. között nyújtható be. Egy ügyfél a támogatási kérelem benyújtására nyitva álló időszakban csak egy kérelmet nyújthat be. A támogatás mértéke az elszámolható kiadások 35-60%-a között változik a célterülettől, a beruházás helyétől és az ügyfél fiatal gazda minősítésétől, illetve típusától függően.

A pályázattal kapcsolatos részletes tájékoztató ide kattintva megtekinthető!
Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a kertészet korszerűsítéséhez nyújtandó támogatások részletes feltételeiről szóló 103/2011. (XI. 8.) VM rendelet ide kattintva letölthető!
A pályázathoz kapcsolódó MVH nyomtatványok ide kattintva letölthetők!