Bemutatkozás

Az Észak - Alföldi Zöldség-Gyümölcs Termelői Értékesítő Szövetkezet PARMEN-FARM Szövetkezet néven 1999. november 01-én alakult. Az alakulás célja a Bagamér és Debrecen környéki torma és paprika termelők termelésének összefogása, koordinálása. 2003. november 14-én 59. sorszámon TÉSZ előzetes elismerésben részesült. Az elmúlt években azonban területileg is terjeszkedtünk. Vannak termelői csoportjaink Hodászon, Létavértesen, Kántorjánosiban, Vámospércsen, Újlétán, később területi terjeszkedés mellett a termelési skálánkat is bővítettük, mivel paradicsom, meggy és dinnye termeltetéssel is foglalkozunk.

Az áru tárolása, csomagolása, értékesítése a Szövetkezeten keresztül bonyolódikle.Szövetkezetünk rendelkezik a szükséges tároló helyiségekkel, logisztikával és ügyviteli háttérrel és bonyolítja a termeléshez kapcsolódó támogatások igénylését is. Az Észak -Alföldi Zöldség-Gyümölcs Termelői Értékasítő Szövetkezet eddigi tevékenysége során a tagjai által előállított termékeket majdnem teljes mennyiségben nagykereskedő partnereinken keresztül exportra értékesítette. Az ipari célra termelt árualapot mind belföldi, mind pedig külföldi konzervgyáraknak értékesítettük.

A szövetkezet tagjai túlnyomórészt saját földterületeiken, saját termelési eszközeikkel, gépeikkel végzik a termelésüket, tagjainknak biztosítjuk a termeléshez szükséges szolgáltatásokat, szaktanácsadást. Igény esetén termeltetési hitelt is biztosítunk tagjainknak. Inputanyag közös beszerzése eddig nem volt gyakorlat, a tagok integrátorokon keresztül jutottak ehhez a lehetőséghez. A Szövetkezet saját maga is végzett integrátori tevékenysége. Ennek legfontosabb célja a piaci keresletnek való mennyiségi és minőségi árualap biztosítása. Ezáltal a fajtahasználatot és a termesztési technológia egyes elemeit a szövetkezet előírta az integrációba bevont termelők számára.

Szaktanácsadási tevékenységet szervezett formában folytatunk, amelynek az alapja a menedzsment több évtizedes szakmai tapasztalata. A Szövetkezetünk szoros kapcsolatban áll a Parmen cégcsoport tagjaival, a Parmen Konzervipari Zrt-vel és a Parmen Kft-vel, mely cégeken keresztül történik a termékek értékesítése, feldolgozása, és így a belföldi és az export tevékenysége is. Ezen cégek egyben tagjai a szövetkezetnek, így a későbbiek során is van lehetőségünk az együttműködésre.

Az Észak -Alföldi Zöldség-Gyümölcs Termelői Értékesítő Szövetkezet részt vesz évek óta a Parmen cégcsoporton belül a Fruit Logistica elnevezésű Berlinben megtartandó kiállításon és vásáron, mely a termékeink megismerését teszi lehetővé a külföldi piacok résztvevői számára.