Zöldítés konferencia – az első év tapasztalatai

 

Tisztelt Küldött!

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatallal közösen 2016. április 1-én „Zöldítés konferencia – az első év tapasztalatai” címmel rendezvényt szervez, amelyre ezúton tisztelettel meghívjuk.

A rendezvény helyszíne:

ÖbölHáz Rendezvényközpont
1117 Budapest, Kopaszi gát 2.

A rendezvény időpontja:

2016. április 1. 10.00 óra

Program:

9.00 - 10.00

Regisztráció

10.00 - 10.30

Ünnepélyes megnyitó
Győrffy Balázs elnök - Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Megnyitó beszéd, a Kamara tájékoztatásban betöltött szerepe, egységes kérelemben történt segítségnyújtás, zöldítés terén tapasztalt kérelmezési nehézségek, kamarai tájékoztató előadások, kézikönyvek, szórólapok, kalkulátorok, tagi érdekképviselet.

10.30 - 11.00

Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár - Földművelésügyi Minisztérium (felkérése szervezés alatt)
Tervezett jogszabályi módosítások; magyar érdekek, javaslatok a brüsszeli fórumokon; az Európai Bizottság egyszerűsítési javaslatai, más egyszerűsítési irányvonalak, 2017-es bizottsági felülvizsgálat és várható eredményei.

11.00 - 11.30

Dr. Gyuricza Csaba elnök - Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal
Zöldítés ellenőrzése során tapasztalt nehézségek, tipikus gazdálkodói hibák, félreértések; várható változások a zöldítés kérelmezésében (felület esetleges változásai), előzetes ellenőrzés zöldítési vonatkozása.

11.30 - 12.00

Fekete Gábor főigazgató - Földmérési és Távérzékelési Intézet (felkérése szervezés alatt)
Tapasztalatok és szempontok a fedvények elkészítésénél, új fedvények bemutatása, állandó gyepfedvénnyel kapcsolatos félreértések; teendő téves állandó gyepfedvény telepítésekor, visszaállítási kötelezettség.

12.00 - 13.00

Kérdések, kötetlen beszélgetés

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Részvételi szándékát a következő linkre kattintva jelezheti: Regisztráció

Megtisztelő jelenlétére számítunk!

Üdvözlettel:

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

 

Csenger a Helyi termék éve fórumsorozat következő állomása

 

Csenger a Helyi termék éve fórumsorozat következő állomása

2016. március 23. szerda  

Csenger a Helyi termék éve fórumsorozat következő állomásaimage007.jpg@01D1835A.CFBA6690" width="329" height="246" >Csenger látja vendégül március 23-án 10.00 órai kezdettel a Helyi termék éve szakmai fórumot az országos szakmai fórumsorozat 2016. évi  hatodik állomásaként. A helyi termelők számára hasznos, tevékenységüket támogató információkat nyújtó szakmai napnak a „Petőfi Sándor” Könyvtári Közművelődési és Intézményfenntartó Központ ad otthont. A program során szakértők nyújtanak tájékoztatást többek között az adózásról, az élelmiszerek jelöléséről és szabályozásáról, illetve az eredetvédelemről. Az eseményt ezúttal is helyi termelők kerekasztal-beszélgetése zárja.

A Helyi Termék Éve program egyik kiemelt célja, hogy a helyi termékeket gyártók szakmai ismeretei bővüljenek, és kérdéseikre választ kapjanak. Ennek érdekében a Földművelésügyi Minisztérium a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatallal, a Nemzeti Művelődési Intézettel, illetve a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával közösen a termelők számára szakmai fórumokat szervez az ország számos pontján. Az országos programsorozat 2016. március végéig tart.

Program: 

10.00 óra: Köszöntő

Forján Zsolt polgármester

 

10.10 óra: A kistermelői élelmiszer-termelés, -előállítás és -értékesítés feltételei

Németh Jánosné, élelmiszerbiztonsági felügyelő

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóság Élelmiszer-forgalmazás Felügyeleti Osztály

 

10.35 óra:Az élelmiszerek jelölésével és szabályozásával kapcsolatos legfontosabb információk

Kuti Beatrix, minőségügyi referens

Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszer-feldolgozási Főosztály 

10.55 óra: Helyi termelői piac nyitásával, üzemeltetésével kapcsolatos tudnivalók

Kontur Tamás, vidék- és térségfejlesztési szakreferens

Földművelésügyi Minisztérium, Agrárfejlesztési Főosztály

 

11.05 óra: Élelmiszer értékesítés feltételei a helyi termelői piacon

Németh Jánosné, élelmiszerbiztonsági felügyelő

11.15 óra: Kérdések az előadókhoz

11.25 Szünet – büfé

 

12.00 óra: Hogyan védjük termékeinket? Az eredetvédelem és a védjegyek jelentősége

A Hagyományok-Ízek-Régiók  (HÍR) védjegy program a hagyományos termékek piacra jutása érdekében

Kókai-Kunné Dr. Szabó Ágnes, főosztályvezető

Földművelésügyi Minisztérium, Eredetvédelmi Főosztály

12.30 Adózással kapcsolatos általános információk

dr. Dencső Istvánné, osztályvezető

Nemzeti Adó- és Vámhivatal

13.00 Kerekasztal beszélgetés, kérdések- válaszok

Moderátor: Kuti Beatrix

Meghívottak:

Almarégió Kft., Apáti Ferenc

Elyon Kft., Maróti János

„Rézüst” Lekvárház, Szabóné Fási Beáta

/storage/files/files/Program_Helyi_term__k___ve_szakmai_f__rum_Csenger_2016_03_23,pdf típusú fájlimage008.png@01D1835A.CFBA6690" width="40" height="40" >Letölthető meghívó...

A rendezvényre az alábbi linken lehet regisztrálni: Online regisztráció

Információ: Máté Krisztina, Nemzeti Művelődési Intézet Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Irodája, 0630/229-4329.

Helyből jobb!image009.jpg@01D1835A.CFBA6690" width="188" height="106">

Üdvözlettel:

Dojcsák-Krajecz Tímea

Élelmiszeripari referens

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye